apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Zekerheid in een relatie: word je bedrogen of niet?

Vreemdgaan is een fenomeen die ongetwijfeld altijd zal blijven bestaan.
Toch zal het maar jou overkomen…

Na jarenlang samen te zijn met je partner, getrouwd of niet, blijkt plots dat de liefde over is.
Een nieuwe verovering bleek interessanter en jij blijft achter met onnoemelijk veel pijn, woede en verdriet.
In meer dan 90 procent van de gevallen gaan mensen uit mekaar door het feit dat één van de partners iemand anders heeft.

In een eerste fase wordt dit vaak nog ontkend.
Zinnen als: “er is zeker niemand anders maar het gaat niet meer” of “ ik wil weer vrij zijn en ik heb geen behoefte aan een relatie” worden al te vaak gebruikt om weg te steken dat er uiteindelijk toch iemand anders in t spel is.

We horen vaak vrouwen die mannen verwijten iemand nieuws te hebben en op die manier hun huwelijk of relatie op de klippen hebben laten lopen maar de laatste jaren doet dit fenomeen zich niet enkel meer voor bij de mannen.

Ook vrouwen gaan meer en meer vreemd en daar zijn de hoofdredenen vaak te weinig aandacht of geen begrip van de partner. Gevolg is dat ze zich storten in een nieuwe relatie of affaire.

Maar hoe dan ook is het gras altijd groener aan de overkant, tenminste in het begin toch. Men mag niet vergeten dat een relatie moet “onderhouden en gestimuleerd” worden en dat dit van beide kanten moet komen.

Op iedere langdurige relatie komt namelijk sleet en dit kan gevaarlijk wor....

Lees verder       UW REACTIE

Verschillen of overeenkomsten ?

Hoe zou het zijn om (nog) meer te genieten van de verschillen tussen jou en je partner?

Uit onderzoek en analyse is namelijk gebleken dat het niet zozeer de punten van overeenkomst, maar wel de verschillen tussen partners zijn die een relatie aantrekkelijk en boeiend maken.Misschien moeten we om dat te begrijpen even terugkeren naar het moment waarop je mekaar leerde kennen. Wat trok jou precies aan in die ander?

Als je daarover nadenkt is de kans groot dat je uitkomt op details.
Bijvoorbeeld de manier van reageren op bepaalde situaties, of een eigenzinnig trekje dat opviel, of nog een ander kleinigheidje dat in het oog sprong omdat het niet behoorde tot jouw model van de wereld.

Bijzonder toch dat het ging om verschillen, geen herkenningspunten, dingetjes die jij ook doet. Die gelijkenissen zie je later pas, als dat magische moment ....

Lees verder       UW REACTIE

Waar moet je op letten

Daten en flirten via e-mail: waar je op moet letten

Je bent gek van iemand op de datingsite, maar plots mailt hij/zij je niet meer terug. Wat zou er mis kunnen zijn gegaan?
Enkele nuttige tips:

Dating tip 1

- Weet met wie je mailt. Het is normaal dat je op de datingsite met meerdere datingpartners tegelijk mailt. Maar zorg zeker dat je hen niet gaat verwarren. Stuur geen mail met ‘Beste Barbara’ als je eigenlijk naar Katya mailt. Anders zal Katya al snel denken dat ze voor jou volledig inwisselbaar is. En dat is niet de bedoeling. Lees dus altijd je mail nog eens na voor je hem verstuurt.

Dating tip 2

- Je bent meteen té vertrouwd bezig tegen de persoon in kwestie. Je begroet hem/haar met ‘hallo schatje’ en je sluit af met ‘jouw en....

Lees verder       UW REACTIE

Hoe vermijd je al te hevige ruzies?

Iedereen die al in een relatie of intense vriendschap heeft gezeten kent het wel: ruzie. En ruzies kunnen grote schade aanrichten.

Daarom focussen we even op dat moment waarop je nog kunt afkoelen, dat je net niét de dingen zegt die je nooit nog kan terugnemen, dat moment waarop je kunt besluiten te luisteren en je volwassen te gedragen.

Laat het ons ‘ontkoppelen’ noemen.Ontkoppelen werkt in situaties waar temperamenten en emoties de verkeerde richting uitgaan en we denken dat we moeten discussiëren en onszelf verdedigen, maar waar we in feite beter rationeel zouden handelen.

In plaats van terug te roepen naar je partner en je gelijk te willen halen kun je beter een stapje terugnemen en wat over de situatie nadenken. Dan zeg je tegen jezelf: ‘Nee, ik ga niet discussiëren, of toch zeker niet op dit moment.’


Ontkoppelen betekent dat je tijd neemt om na te denken over hoe je je gedraagt wanneer je kwaad bent en hoe je dit best anders kunt benaderen.


Wanneer het dan nog eens gebeurt kun je jezelf de optie geven om te stoppen met praten of roepen, en eerst na te denken.


Het betekent dat je eigenlijk gewoon ‘stilvalt’ in de ruzie, en de an....

Lees verder       UW REACTIE

Waarover moet ik spreken

Jullie zien elkaar voor het eerst in levende lijve.

Dat gaat gepaard met heel wat zenuwen. Allerlei gedachten schieten door je hoofd. Vindt hij/zij me wel aantrekkelijk? Ga ik hem/haar niet vervelen? Help, ik weet niet wat zeggen!
Wel, denk dan aan wat we noemen ‘smalltalk’.

Je hoeft het eerste kwartier van de eerste ontmoeting niet meteen het interessantste gesprek ooit te hebben. Praat gerust over luchtige zaken, tot meer ben je waarschijnlijk toch nog niet in staat.

Je hoeft de eerste keer niet meteen over het al dan niet geslaagde beleid van president Obama te beginnen discussiëren, praat misschien beter over wat je gisteren op televisie hebt gezien. Of over het weer. Als openingszin kan je eigenlijk om het even wat gebruiken. Zolang het maar casual is.

Denk er bij de eerste date vooral aan om het luchtig en positief te houden, waar je je datingpartner ook ontmoet. Of dat nu in een café is, in het park, in een....

Lees verder       UW REACTIE

Meningsverschillen oplossen

Er wordt nogal wat geroepen tussen mensen.

Als je dat overluide gedoe loskoppelt van zijn context, een meningsverschil bijvoorbeeld, krijg je er een betere kijk op.

Wanneer roepen we?
Wanneer verheffen we onze stem?
Het antwoord is simpel: als we gehoord willen worden.We willen allemaal graag gezien worden.
Dat is een van de diepste wensen of behoeften die een mens heeft.

Een onderdeel van dat graag gezien worden is onze mening mogen zeggen en merken dat de andere ons gehoord heeft. We staan er niet bij stil hoe belangrijk dat is.

Hoe zou het zijn om de volgende keer dat je partner of je kind iets naar je roept eens anders te reageren.

Misschien ben je het gewoon om uit je slof te schieten en de roeper onmiddellijk terecht te wijzen. Of misschien ga je zelf ook je keel openzetten.

Hoe zou het zijn om rustig te zeggen: ik hoor dat je dit naar me roept, daaruit besluit ik dat je écht wilt dat ik je hoor. Ik héb het gehoord en nu....

Lees verder       UW REACTIE

Het lichaam is wijs

Het lichaam is wijs.
De lichaamstaal van je partner doet zijn boekje open nog voor hij het zelf beseft.

Vaak zelfs zonder dat hij het beseft!
Leuk, toch?Menig vrouw zou wel eens in hoofd willen kruipen van die zwijgzame man tegenover haar.
Wat zou hij denken?
Vindt hij mij aantrekkelijk?
Wat betekent die blik?
Wat wil hij nu eigenlijk?

Kijk eens goed. Want waar zijn woorden zwijgen, spreekt zijn lichaam.
Een mens heeft geen enkele controle over zijn subtiele expressies.Soms slechts een fractie van een moment tonen onze ogen, lippen of uitdrukking hoe we ons voelen. Uit de lichaaamstaal is best makkelijk te leren hoe je die emoties kan aflezen van het gezicht van je gesprekspartner. Natuurlijk is het nooit een zwart-wit-verhaal, maar heel eenvoudige, onbewuste signalen kunnen je vertellen of hij een partij voor je is, of niet.


Een aantal signalen....

Lees verder       UW REACTIE

Blijf je vrienden

Soms lijkt het aan het eind van een relatie een bemoedigend idee om vrienden te blijven, zeker als je veel energie in de relatie hebt gestopt maar het toch niet heeft mogen baten.

Op een bepaalde manier blijf je van je ex-partner houden, waarom dan geen vriendschapsrelatie onderhouden? Het ligt niet zo eenvoudig natuurlijk. Vrienden zijn met je ex is in de meeste gevallen problematisch. De relatie is zelden evenwichtig. De ene verwijt de andere nog voor de breuk, de ene hoopt zo hard dat het weer goedkomt, de andere blijft gewoon uit medelijden vrienden, etc.

Stel, na een tijdje krijg je een nieuwe partner. Wat als die nog steeds bevriend is met zijn/haar ex? Of stel dat jij nog bevriend bent ermee, hoe reageert je nieuwe partner dan?

Er zijn verschillende mogelijkheden.
Veel mensen zien hier geen graten in, zolang men de nieuwe partner maar boven de ex verkiest.


Als je ex je bijvoorbeeld tien keer op een dag belt, en je ziet dat je nieuwe liefde het er moeilijk mee heeft, neem dan even niet meer op.
Er zijn grenzen.

Je kunt het ook helemaal positief bekijken en het als een p....

Lees verder       UW REACTIE

Angst is nergens voor nodig

Leg je moeilijk contact met anderen? Sommige mensen lijken het met de genen te hebben meegekregen, hun vlotheid, hun manier van praten, ze lijken zo onverschrokken.

Heb je het zelf moeilijk met sociale contacten dan kun je daaraan werken, het is een kwestie van oefenen.

Sociaal zijn kan helpen in de zoektocht naar een partner. Daarom enkele tips.Verlegenheid is nergens voor nodig
Weet je nog toen je klein was?

Dan liep je wellicht snel op andere kinderen af, legde je makkelijker contacten. Naarmate we ouder worden wordt dit moeilijker.

Als tiener kun je al heel verlegen en onzeker worden, zeker als er verliefdheid in het spel is.

Als volwassene is de spontaniteit soms ver te zoeken. Je denkt wel drie keer na voor je op een onbekende afstapt.

Vind je de persoon in kwestie ook nog eens aantrekkelijk, dan wordt het nòg moeilijker. Je gaat meteen over alles denken wat mis kan lopen, je ziet allerlei rampscenarios opdoemen en voor je het weet heb je de kans laten schieten. Denk er op zon moment aan dat andere mensen - ook al lijkt het soms niet zo - ook met verlegenheid en schroom te kampen hebben.

Ze kunnen het dikwijls gewoon goed verbergen. Misschien durft hij/zij ook niet op je af te stappen, omdat hij-zij ook angst heeft of verlegen is. Denk eraan dat je eigenlijk niks te verliezen hebt. Als je je over je angst heen zet zul je ook merken dat je positieve reacties zult krijgen.

Heb meer vertrouwen in jezelf
Je kent ze wel, die zelfverzekerde mensen die zonder angst op iemand af stappen en er helemaal geen rekening mee lijken te houden om afgewimpeld te worden. Wees gerust, ook zij krijgen wel eens de deur in hun gezicht. Denk eraan dat iedereen zijn/haar sterke en zwakke kanten heeft.

Zelfs de meest aantrekkelijke persoon zal op bepaalde vlakken onzeker zijn en zijn/haar eigenaardigheden hebben. Hou dit in gedachten en je zult merken dat het makkelijker wordt om mensen te benaderen. Wees zeker niet bang om fouten te maken, want die maakt iedereen. Word je wel eens afgewezen, sta daar ....

Lees verder       UW REACTIE

Coach nicole

Nicole Allaert helpt jou als Single-coach.

Voor M/V die een relatie willen laten slagen.
Als single krijg je vaak te maken met onverwerkte gevoelens uit een vorige relatie.

Je bent boos, voelt je verdrietig, hebt een schuldgevoel of misschien ben je nog wel erg verliefd en kan je het niet aan dat het afgelopen is

Zulke gevoelens staan een nieuwe relatie in de weg, waardoor die dan ook weer dreigt te mislukken.Je kan best eerst het verleden verwerken en loslaten voor je aan iets nieuws begint!

Door nieuwe inzichten ga je leren het verleden los te laten en je open te stellen voor een nieuwe liefde.


Via email coaching worden jouw vragen snel opgelost, op het moment dat het jou past, zonder je te verplaatsen.


Wil je graag dieper op je vragen ingaan, kan je bij mij terecht voor een persoonlijk gesprek.Nicole volgende opleidingen in:
Single Coaching,
> Relatie Therapie
> Counseling
> Mindfulness Based Cognitive Therapy
> Cognitieve Gedragstherapie
> Time Management
> Stress Management
> Zen Meditatie
> Meerdere retraites en cursussen bij: ITAM, Erik Van Zuydam, Luc De Winter

Nicole haalt inspiratie uit:
David De Wulf, Edel Maex, Byron Katie,
Thich Nhat Hanh, Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Osho, ...

Online-coaching:
    €48 voor 1u en €68 voor 1,5 uur
    Heb je slechts 1 vraag kan dit ook en betaal je €20 per keer.

Op de praktijk in 2550 Kontich
    Meer info en contact via: Nicole Allaert website


      UW REACTIE
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen