apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Zoek naar de ware via zelfontplooiing

Probeer jezelf te snappen, zowel seksueel als emotioneel

Anders stap je op een emotioneel afhankelijke manier in een relatie. Misschien koester je de onrealistische hoop dat iemand anders weet hoe hij je moet snappen en hoe hij je gelukkig kan maken, ook al weet je dat zelf niet.
Kunnen praten met je partner over je emoties en seksualiteit is belangrijk.

Hopen dat anderen intu´tief zullen doorhebben wie je bent en wat je nodig hebt op seksueel vlak is fantasie. Als je jezelf niet kent is het heel moeilijk voor de mensen die dicht bij je staan om te begrijpen wie je bent en wat je nodig hebt.

Probeer daarom bewust te letten op hoe je emotioneel reageert op mensen en gebeurtenissen in je leven. Denk na over die reacties en praat met mensen over hoe je je voelt of wat je opvalt aan jezelf. Verwacht niet dat andere mensen je zeggen wie je bent, dat kunnen ze immers niet.

Verwar seks niet met intimiteit.

Sommige mensen hopen emotionele intimiteit te verkrijgen via snelle seks.

Je hoopt dan dat die seksuele relatie op den duur zal leiden tot een meer intieme emotionele en ernstige relatie. Meestal evolueren relaties die gebaseerd zijn op seks niet tot duurzame relaties.

Verlies je tijd niet met te hopen dat iemand zal veranderen wanneer je die tijd en energie zou kunnen stoppen in het groeien van jezelf als persoon. Op den duur ontmoet je dan vanzelf iemand die valt op de persoon die je bent.

Zelfontplooiing, is omgekeerd aan navelstaren

Jezelf beter leren kennen houdt niet in dat je voortdurend op je eentje jezelf moet zitten ontleden. Integendeel. Het is belangrijk nieuwe situaties en mensen op te zoeken. Anders word je maar droevig en voel je je verlaten.

Ga alleen of met vrienden op stap naar plekken waar je nog niet bent geweest. Ga op date, ook al wordt het niets, elke date geeft je informatie over je voorkeuren, je zwaktes, je sterktes. Als je steeds maar dezelfde dingen blijft doen of dezelfde dingen blijft denken, dan kom je vast te zitten.

Ons brein past zich heel snel aan en het kan groeien, als jij dat wil. Om te ontplooien heeft het nieuwe stimulansen nodig, nieuwe ervaringen die je tot op zekere hoogte uitdagen. Misschien zijn er dingen waar je van houdt of die je altijd hebt willen proberen maar waar je wat bang voor bent. Werk dan die angst weg en sta open voor nieuwe situaties. Je kunt op die manier verschillende soorten mensen ontmoeten en andere aspecten van je persoonlijkheid leren kennen.

Ontmoet je een man en voel je er iets voor, probeer je dan niet te laten verblinden.
Als hij je niet met voldoende respect behandelt, wuif dat dan niet weg. Als iemand al van aan de start zo doet, wat zou het dan later niet worden?
Laat je ontplooiing niet terugdringen.

Als een man zegt dat hij niet op zoek is naar iets serieus of dat hij veel ruimte nodig heeft, laat hem dan gaan. Dan is hij gewoon niet zoals jij, en wil hij niet hetzelfde. Ga verder.

Laat enkel mensen toe die de moeite waard zijn, en anders blijf je liever iets langer alleen en werk je aan jezelf. Hoe meer je groeit als mens, hoe groter je kans op een mooie relatie.

Antimoon
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen