apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Bedrogen door je grote liefde, je...      

Er is een ander liefdesverdriet.
Eentje dat slepend kan zijn, knaagt aan de mens, knaagt aan het zelfvertrouwen bedrogen worden!


Je hebt een relatie waarvan je denkt, dit houden we vol tot aan ons pensioen en langer… . En dan plots uit het niets, je hebt nooit iets gemerkt, komt de mededeling tijdens het avondeten:
‘ik ga je verlaten’
‘ik zie het met jou niet meer zitten’.


De vork met de laatste friet blijft halfweg je mond hangen.
Langzaam leg je de vork neer.
Het dringt niet door, dat kan niet.
En automatisch volgt: ‘wablief?’

Is er een ander? Ben ik niet goed genoeg? Wat heeft die ander en ik niet? Ken ik hem/haar?

Je hele ‘zekere’ bestaan gaat wankelen. Wat was echt gemeend? Was er ooit wel liefde? De zekerheden, de vanzelfsprekendheden worden nu drijfzand. Drijfzand dat je meezuigt, steeds dieper, steeds minder kans om gered te worden. Met je laatste krachten probeer je de aandacht te trekken. De aandacht van je partner, van je vrienden en familie. De eerste heeft zijn keuze al gemaakt en gooit je geen reddingsboei, de tweede wisten al lang dat er iets niet pluis was.

Waarom bedrieg je mij ?

De familie, met wat geluk kan je daar even op rekenen, is in het begin één en al oor.
Ze vervloeken mee, smeden mee plannen om dat aangetrouwd stuk ongeluk het leven zuur te maken. Het verdriet waar jij mee zit, dat ongenoegen, de kwaadheid over dat bedrog, kent nu geen grenzen. Je vraagt je af of je nog moet vechten.
Vechten voor wat?

Een relatie waarvan je dacht dat die in orde was? Een partner die duidelijk genoeg van je heeft? Of vechten voor de kinderen? Je hebt al talloze keren je verhaal verteld en jezelf daarbij allerlei verwijten gemaakt. Het zinnetje ‘had ik maar zus of zo…’ valt niet meer te tellen.

Het is een afscheid nemen van een leven waarvan je dacht dat het zou eindigen met de dood. Maar ook dit afscheid doet pijn. Afscheid van een liefde, afscheid van zekerheden, afscheid van gewoontes.

Afscheid van het bedrog.

Het is tijd om knopen door te hakken en na te denken over wat is geweest.
Het moment om de herinneringen te koesteren en de goede momenten een plaats te geven.
Tijd om je liefdesverdriet te verwerken

Terug eigen rituelen opbouwen.
De wereld te beleven als single, opnieuw leren genieten en eigen keuzes maken.

De cursus die je al zo lang wilde volgen, maar niet deed omdat je partner dan zelf het eten uit de microgolf moest halen. Je vrienden die je al zo lang niet hebt gezien omdat je partner die niet zag zitten, terug zien.


Hij heeft je gekwest en bedrogen, laat hem nu ook de rest van je leven niet verpesten.
Ga terug genieten. Geen zwartgalligheid, wraak of depressie. Je openstellen voor anderen.
Niet iedereen bedriegt!

Misschien vrijwilligerswerk?
Je inschrijven voor een reis voor singles
Of eens bij een vereniging voor alleenstaanden langsgaan

Of zoek een nieuwe partner via een relatiebureau of een degelijke datingsite ?
Gewoon opnieuw leven!REACTIES:
Zou graag in contact komen met Katrien uit Oudenaarde.
Een jaar geleden , na 28 jaar huwelijk, ben ik erop uit gekomen dat mijn man me de helft van mijn huwelijk bedrogen heeft met verschillende vrouwen.
Nu het allemaal uitgekomen is wil mijn man toch niet scheiden . Hij ziet me nog graag en slooft zich nu uit op alle gebied om ons huwelijk vooralsnog te redden.
Maar ik kan het jarenlange bedrog en de vele leugens niet vergeven.
Hij heeft me veel te lang bedrogen en gekwetst.
Hoe graag ik met hem verder zou gaan om allerlei redenen , ga ik dit nooit uit mijn hoofd kunnen bannen en hebben we spijtig genoeg geen toekomst samen meer, vrees ik.
Door Marina uit Dilbeek-------------------------
Hallo allemaal,
Ik schrijf mijn verhaal omdat ik het ook wil delen met anderen... Aangezien ik door mijn trots me groot probeer te houden voor mijn vrienden en netwerk.
Ik heb mijn ex een jaar geleden ontmoet.. Was destijds net uit een dramatische relatie, maar ik had dat wel een plek gegeven, hoewel het af en toe nog pijn deed allemaal, omdat ik diegene ook nog de vader is van mijn kind, maar het was niet meer zo dat ik nog emotioneel verbonden met hem was. Mijn ex ontmoette ik en hij droeg mij meteen op handen en liet duidelijk merken dat hij 100 % voor mij wilde gaan. Naar twee maanden daten stelde mij hij voor aan zn ouders en familie en vrienden. Door mijn ervaring was ik voorzichtig in het verliefd worden en het openen van mijn hart... Maar door liefde en aandacht wat hij mij gaf durfde ik hem beetje bij beetje te vertrouwen. We hadden nooit ruzie en of een meningsverschil. Plotseling na een aantal maanden begon hij anders te worden, minder tijd, veel bezigheden, bedrijfsuitjes van alles behalve tijd voor ons, al was het maar een smsje.., we kregen daar steeds discussies en zelfs ruzies over en het ergst was dat hij iedere keer zo veel spijt en beterschap beloofde en dat ik dat geloofde. Tot dat hij op een gegeven moment per sms uitmaakte en plotseling verdween uit mijn leven, totaal onbereikbaar! Na drie weken kregen we contact en hij kwam daarna om te praten. Weer begon hij zich te verontschuldigen en te zeggen dat hij zoveel om mij geeft en dat hij zich niet kan losmaken van mij... En ik geloofde dat weer en na een week heeft hij er alsnog een einde aan gemaakt weer via sms en zei daarbij dat zijn gevoelens weg waren. De pijn dat ik hieraan heb overgehouden is onbeschrijfelijk en niet uit te drukken in woorden. Ik moet hierom letterlijk elke dag huilen en standaard als ik ga slapen. Het is nu een maand geleden en nog is de pijn zo heftig... Het is niet dat ik hem nog terug wil en ik zoek absoluut geen contact met hem.. Heb hem duidelijk gemaakt dat ik zonder hem verder ben gegaan met mijn leven en dat hij geen contact met mij hoeft te zoeken.., maar ik wordt gek van de vragen in mijn hoofd en waarom hij mij dit heeft aangedaan. We hadden op een fatsoenlijke manier uit elkaar kunnen gaan.., het ergste is dat hij met zijn leven door is gegaan en volop aan het genieten is met zijn vrienden net of er niets is gebeurd... Ik snap niet dat ik met zo een persoon ben omgegaan en dat ik hem heb vertrouwd, ik voel me bedrogen, voor de gek gehouden en belazerd. Ik hoop gewoon dat in snel over dit verdriet heen kan.
Door Natasha uit Breda


-------------------------
Hey iedereen. Ik kom hier toevallig op deze site en het valt me meteen op dat het hier blijkbaar allemaal de mannen zijn die bedrogen hebben. Voor jullie wil ik toch even zeggen dat mijn vrouw mij na 25 jaar ook vervangen heeft voor wat ze mss denk een beter exemplaar. Nu, na rouwtijd met intensief verdriet maakte ik de omkeer en kijk terug vooruit. Hou een ding verdomd goed in jullie hoofd, het is niet onze schuld en onze keuze geweest. Dus mensen, dat hoofd omhoog en laat zien wat ze achtergelaten hebben en nooit meer terug zullen krijgen. Blijf positief en dan zul je net als ik wel weer een liefde mogen omarmen. Succes
Door Ivan uit Bekegem


-------------------------
2 weken geleden krijg ik op vakantie sms van mijn vriend met de melding dat hij het uitmaakt.
Bij thuiskomst krijg ik te horen dat hij met een goeie vriendin van mij iets begonnen is.
Ondertussen via via vernomen dat er enorm leugens over mij de ronde gaan!
Speciaal voor hem heb ik mijn soc appartement opgezegd om groter te gaan wonen.
Ik woon nu met mijn zoon in een klein appartementje ergens waar niemand ons kent.
Mijn vertrouwen is totaal weg en weet niet hoe ik dit ooit te boven kom!
Door Hartje uit Aarschot


-------------------------
Beste,

zou graag in contact komen uit gelijkaardige situaties zoals vb Chess Women uit Zottegem en Oly uit Overpelt.
ben na 26 jaar huwelijk bedrogen geweest door overspel man vorig jaar,heeft mij gesmeekt opdat ik zou blijven en doorzetten en om ons huwelijk te redden maar het blijft tot op heden enorm zwaar.Blijf enorm twijfelen en zal hem nooit kunnen vergeven,vraag mij af of ik mijzelf niet aan het wegcijferen ben.Wil zo graag weer gelukkig zijn en worden en iemand tenvolle vertrouwen,en ik vrees dat dit niet meer met hem zal kunnen.Zou mij zelfs daarom in jullie datingbureau willen inschrijven maar vooraf daarom graageerst eens met andere vrouwen willen praten of contact leggen over hoe zij alles hebben ervaren of mee om gegaan zijn...ik ben soms ten einde raad,blijf piekeren,slecht tot niet slapen,me zorgen maken,hem wantrouwen...voel me echt niet goed ,weet niet meer wat te doen!
Ik wil vooruit maar heb steeds het gevoel dat ik blijf trampelen en mezelf teniet doe...hoewel ik mijn man nog graag zie,en hij mij,zo beweert hij en laat hij ook voelen en zien,hij heeft mijn hart gebroken en ik krijg het denk ik niet meer goed!graag een goeie babbel met iemand of hulp of raad!
Door Katrien uit Oudenaarde


-------------------------

Nu bijna 3 weken ben ik alleen. Mijn vriend ik hadden een relatie van bijna 4 jaar, daarna heeft hij me bedrogen met mijn naaste collega. Na heel veel ellende zijn we verder gegaan op basis van vrienschap. Ik had nog sterke gevoelens voor hem. En probeerde alles in mijn macht de relatie weer op te bouwen. Tijdens onze vriendschap bleven we intiem met elkaar. In tussentijd heeft meneertje rond gekeken en hij stond open voor andere relaties. Hij heeft me dit nooit verteld en heeft ook diverse dates gehad zonder dat ik ervan wist. Daarna kreeg ik te horen dat hij inmiddels een nieuwe relatie heeft. Ook heeft hij andere vrouwelijke collegas benaderd. Dit kreeg ik allemaal te horen via anderen. Hij heeft me al die tijd gebruikt. Als hij zijn kwakkie maar kwijt kon, daar was ik wel goed genoeg voor. Ongelooflijk wat die man heeft uitgespookt, en ook nog zo achterbaks.
Had zoveel gevoelens voor deze man, maar hij komt niet meer in mijn leven.
Ook al hadden we geen echte relatie, maar zo ga je niet met elkaar om. Wees open en eerlijk naar elkaar. De vriendschap hadden we goed kunnen afsluiten, maar dat is het dus niet geworden...hij komt zichzelf nog wel tegen.
Door Precious uit Heerle


-------------------------
hey, ik ben nog jong 16jaar had een relatie van iets meer als een jaar, men vriendin ging op een kamp waar een jongen mee op ging die wel een oogje op haar had. we hadden de laatste tijd veel discussies ik wist dat die jongen zijn slag zou slaan. die week heeft hij er vol benut van gemaakt , ik kon haar niet verdedigen, al snel bleek dat de jongen en zij gekust hadden, ik heb weken niets gegeten en niet geslapen. ik vertelde het aan m n ex wat verdriet ze me aandeed en ze zij vlakaf dat we me niet geloofde dat ik verdriet had dat dit niet in men aard was, ze zij erbij dat ze al een tijdje twijfelde maar we zaten in de periode van experimenteren als tieners pubers ik voel me nu zwaar gebruikt en ik ben niet iemand die zich vlug gewonnen geeft, als ik een foto van haar zie begin ik in tranen uit te barsten, ga ik ooit nog een deftige relatie kunnen hebben :
Door Klaas uit Zele


-------------------------
hallo ,sinds gisteren ben ik terug alleen ,eerst een relatie van 17 jaar met huiselijk geweld ,dan leer ik mijn nu ex kennen 4 jaar een relatie ,maar ik ben door mijn gezondheid veel opgenomen geweest in het ziekenhuis en zware revalidatie s gehad ,dan in december een trombose in mijn hooft ,dus ik ben niet meer goed genoeg voor hem en hij bedriegd me sinds november 2012 ,ik ben erop uitgekomen en gisteren is de bom ontploft,nu komt ook nog uit dat hij nog met andere vrouwen tot op de dag van vandaag contact zoekt voor seks via datingsite s ,hij heeft zich uit als jan ,single ,die dmes weten van niets en lopen zo in zijn spinnenweb,die site s treffen ook geen schuld ,zij weten tenslote ook niet of jijzelf eerlijk bent in het invullen van je profiel.
Het ergste is dat ik er veel geld aan geleend heb ,gelukkig alles op papier ,maar toch zo blijf je bezig via de advocaat enz
Ik ben nu enorm bang om terug iemand te leren kennnen,hij ontkende dat wij een relatie hadden op alle vlak ,als ik nu iemand leer kennen ben ik bang dat ik die bagage mee heb en geen vertrouwen meer zal kunnen geven
en toch wil ik echt terug gelukkig worden,terug een warm nest hebben

Door Beerke uit Kortrijk


-------------------------
ben zelf 3 jaar lang bedrogen geweest door mijn toenmalige echtgenoot het ergste is dat ik het wist en toch heb ik het toegelaten verdragen omdat ik hoopte dat hij op een keer zou " thuiskomen " dat hij op een keer zou beseffen waar hij mee bezig was zou beseffen dat hij verkeerd bezig was...
maar bedrogen worden is zo pijnlijk vernederend respectloos...
dat hou je niet vol dus na 3 pijnlijke en zeer verdrietige jaren heb ik hem voor de keuze gezet zij of ik en ja hij heeft zonder aarzelen voor haar gekozen
wat er dan door een mens heen gaat... 27 jaar samen en van de ene op de andere dag ben je geen getrouwde vrouw meer maar alleenstaande met kinderen...een keuze die je zelf niet wilde
maar kijk we zijn nu een jaar later en nu ben ik zoooo blij dat ik hem toen die keuze heb laten maken want nu ben ik een zelfstandige gelukkige vrouw die voor zichzelf en haar gezin zorgt die nog een beetje moeite heeft met vertrouwen maar ook dat komt wel weer...
het leven heeft nog zoveel te bieden en ik ben van plan om daar nog veel van te profiteren...
dus dames en heren bedrogen worden is erg pijnlijk maar het kan soms wel het begin zijn van een nieuw en gelukkiger leven...
n
Door Oly uit Overpelt


-------------------------
Ikzelf ben na 20 jaar huwelijk bedrogen geweest. Mijn man heeft altijd veel respect en vertrouwen naar mij toe getoond tot een jaar voor het gebeurde. Plots bleef hij na het werk hangen op café en interesseerde hem niets meer die nog te maken had met het huwelijk. Ikzelf stak mijn verdriet toen in avondcursussen te volgen omdat mijn man er toch nooit voor me was. De dag dat mijn man overspel gepleegd heeft wist ik het onmiddelijk omdat mijn dochter erop gekomen is. De aarde ging vanonder mijn voeten en mijn leven stond even stil. Na een week is mijn man terug gekomen en ik geef toe dat ik gelukkig was mijn man terug te hebben. Maar na een paar maanden weer bij elkaar te zijn voelde ik toch dat het respect en de liefde van zijn kant weg was. De pijn de vernedering en het vertrouwen die je moet verwerken is zeer hard en zonder veel steun van je parner is het onmogelijk om nog je huwelijk te redden. Voor mij is ontrouw het einde van een huwelijk.
Door ChessWomen uit Zottegem


-------------------------
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' De zekerheden worden drijfzand
dat je meezuigt ''Tesamen